Workshop monotypes maken met Gelli Plate op 26 oktober van 14.00 tot 16.30
Met de Gelli Plate maak je op een nieuwe manier monotypes (éénmalige afdrukken) met acrylverf op papier. De Gelliplate is heel zacht en heeft een gevoelig oppervlak waardoor je er heel goed allerlei structuren mee kunt afdrukken. Door lagen te stapelen ontstaat een prachtig effect. Je kunt je afdrukken natuurlijk gelijk in een lijstje stoppen maar ook gebruiken om sfeervolle kaarten van te maken, in je Art Journal te gebruiken of als collage materiaal te verwerken in een schilderij.

In deze workshop leer je de basis van het maken van monotypes met de Gelli Plate. In deze ‘Herfst editie’ gaan we ook aan de slag met (gedroogde) bladeren maar ook (zelfgemaakte) sjablonen en leer je hoe je een interessante compositie opbouwt in kleur, vorm en textuur.

Per workshop kunnen maximaal 4 personen deelnemen.
Je investering voor deze leuke workshop bedraagt 45,00 en is incl. gebruik van alle materialen. Geïnteresseerd maar past deze datum niet? laat het weten. Nieuwe data volgen in overleg met belangstellenden.

Nieuwe workshop!  ‘Structuren maken’ 28 september en 5 oktober
Structuren maken een abstract schilderij levendiger doordat er reliëf ontstaat wat weer voor extra diepgang en ruimtelijkheid in je werk zorgt.
Deze workshop omvat 2 avonden van 19.30-22.00 op 28 september en 5 oktober. Voor deze workshop zijn nog 2 plekjes vrij! De eerste avond maken we de verschillende structuren die vervolgens moeten drogen. De 2e avond gaan we de structuren beschilderen. Geïnteresseerd maar schikken deze avonden niet? Laat het weten. Nieuwe data volgen in overleg met belangstellenden.

De eerste avond ontdek je verschillende pasta’s en gel mediums van Amsterdam en leer je hoe je hiermee de prachtigste structuren en texturen kunt maken. Ook leer je materie als zand en steentjes toe te voegen waardoor je de structuren nog meer versterkt. Je gaat eerst heerlijk experimenteren met deze veelzijdige materialen en maakt een aantal opzetjes op verschillende ondergronden zoals papier en doek. Omdat het droogproces langer duurt dan bij verf is het niet mogelijk dezelfde dag nog te starten met schilderen.

De 2e avond ga je de structuren die nu mooi opgedroogd zijn beschilderen met acrylverf. Je leert verschillende technieken om het schilderen op structuren aan te pakken. Door de verf komen alle kleine details in de structuren pas echt goed tot hun recht en gaat het leven. Je zal verrast zijn van het resultaat ! Structuren als deze lenen zich goed voor organische vormen, kleuren en sferen.

Investering: 89 euro incl. alle materialen/doeken koffie/thee/versnaperingen.