Cursussen en Workshops

Cursus abstract schilderen in gemengde technieken in Twello.

Voor iedereen die abstract wil leren schilderen. Schilderervaring is niet noodzakelijk interesse in het abstracte des te meer.
Blok 3 (7 weken) start vanaf woensdag 11 januari 2023.

Cursusmomenten dit najaar:
Woensdagochtend:   10.00-12.00 uur
Woensdagavond:       20.00-22.00 uur
Donderdagochtend:  10.00-12.00 uur
Per groep kunnen maximaal 4 personen deelnemen.

Kosten: voor een blok van 7 weken: 245,– euro. Dit is incl. gebruik materialen en gereedschappen maar excl. schilderdoeken.
De cursussen worden gegeven in Lieke’s atelier in Twello.

Workshop monotypes maken met Gelli Plate,
De Gelli Plate is gemaakt van siliconen en verkrijgbaar in allerlei maten en vormen en een nieuwe manier om monotypes (éénmalige afdrukken) te maken met acrylverf op papier of textiel. De Gelliplate is heel zacht en heeft een gevoelig oppervlak waardoor je er heel goed allerlei structuren mee kunt afdrukken. Door lagen te stapelen ontstaat een prachtig effect. Je kunt je afdrukken natuurlijk gelijk in een lijstje stoppen maar bv ook gebruiken als achtergrond voor een Art Journal of als collage materiaal verwerken in een schilderij.

In deze workshop leer je de basis van het maken van monotypes met de Gelli Plate. Je leert hoe je met verschillende materialen kunt werken zoals gedroogde bladeren en (zelfgemaakte) sjablonen en hoe je een interessante compositie opbouwt in kleur, vorm en textuur.

Per workshop kunnen maximaal 4 personen deelnemen.
Je investering voor deze leuke workshop bedraagt 45,00 en is incl. gebruik van alle materialen.
Data: dinsdag 15, 22 en 29 november van 19.30 tot 22.00.

Nieuwe workshop!  ‘Structuren maken’
Structuren maken een abstract schilderij levendiger doordat er reliëf ontstaat wat weer voor extra diepgang en ruimtelijkheid in je werk zorgt.
Dit is een 2-daagse workshop. De eerste avond maken we de verschillende structuren die vervolgens moeten drogen. De 2e avond gaan we de structuren beschilderen. Data: dinsdagavond 18 en 25 oktober van 19.30 – 22.00 uur.

De eerste avond ontdek je verschillende pasta’s en gel mediums van Amsterdam en leer je hoe je hiermee de prachtigste structuren en texturen kunt maken. Ook leer je materie als zand en steentjes toe te voegen waardoor je de structuren nog meer versterkt. Je gaat eerst heerlijk experimenteren met deze veelzijdige materialen en maakt een aantal opzetjes op verschillende ondergronden zoals papier en doek. Omdat het droogproces langer duurt dan bij verf is het niet mogelijk dezelfde dag nog te starten met schilderen.

De 2e avond ga je de structuren die nu mooi opgedroogd zijn beschilderen met acrylverf. Je leert verschillende technieken om het schilderen op structuren aan te pakken. Door de verf komen alle kleine details in de structuren pas echt goed tot hun recht en gaat het leven. Je zal verrast zijn van het resultaat ! Structuren als deze lenen zich goed voor organische vormen, kleuren en sferen.

Investering: 89 euro incl. alle materialen/doeken koffie/thee/versnaperingen.

Over mijn cursussen:
De cursussen zijn enerzijds gericht op het leren beheersen van diverse technieken en het werken met allerlei materialen en gereedschappen. Anderzijds is er veel aandacht voor het ontwikkelen van artistieke vaardigheden en een persoonlijke stijl/handschrift. Ik werk met kleine groepjes van max 4 deelnemers wat een individuele aanpak en begeleiding mogelijk maakt.

Ik leer je verschillende manieren om tot een abstracte compositie te komen en uit te werken. Je gaat experimenteren met materialen en technieken en ontdekt zo wat bij jou past en wat niet. De basis is acrylverf wat zich heel goed leent om allerlei materie in te verwerken zoals bv zand, steentjes, papier, textiel. Zo krijgt je werk vanzelf structuur en textuur en dus meer ‘body’. In iedere les is veel ruimte voor jouw persoonlijke zoektocht en te ontdekken wat jou inspireert en wat jij wilt maken. Als je abstract schildert heb je veel minder ‘houvast’ aan de werkelijkheid en moet je je onderwerp anders kiezen en vormgeven maar… hoe doe je dat? Ontdek de kracht van abstractie en geef vorm aan je persoonlijke verbeelding!

Geïnteresseerd? Wil je meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact op, ik informeer je graag. Info en opgave: via het contactformulier.

Mijn workshops in het Royal Talens Experience Center in Apeldoorn.

De eerst volgende workshop ‘Monotypes maken met Gelli Plate’ staat gepland op 29 januari 2023. Klik hier voor alle info en/of aanmelden: https://royaltalens-experience.nl/products/28-januari-monotypes-met-gelli-plate

Op 15 en 22 februari 2023 geef ik de 2-daagse workshop ‘Structuren maken’ in het Royal Talens Experience Center. Klik hier voor alle info en/of aanmelden: https://royaltalens-experience.nl/products/workshop-structuren-maken

Wil je met een groepje vriendinnen of bijvoorbeeld collega’s heerlijk samen schilderen? Een leuke en gezellige schilder workshop of cursus op maat gemaakt is ook altijd mogelijk.

Lieke Jongeneelen volgde de lerarenopleiding Tekenen en Textiele Werkvormen en heeft jarenlange ervaring in het VO en MBO. Van 2007 tot 2020 had Lieke een atelier en galerie in Culemborg waar zij ook cursussen en workshops organiseerde.

Interesse?

Vul onderstaand contactformulier in als je interesse hebt om een cursus of workshop te volgen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.